Anna palautetta

Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Apua kannettavan valintaan. / Kannettava urpolle =D
« Uusin viesti kirjoittanut Kertiina tänään kello 20:41 »
Hei!

Etsiskelen kannettavaa surffailuun, pienimuotoiseen Photoshoppailuun ja videoiden editointiin (Pinnacle), mieluiten n. 700 e budjetilla. Tarkan näytön koko olisi hyvä olla lähempänä 18" kuin 13".

Tulee pöytäkoneen tilalle, eli painolla ei mitään väliä. Liittimet perus, kaiuttimillakaan ei väliä. Levyasema ei pakollinen, tietysti olisi plussaa.

Onko tuo budjetti ihan mahdoton vai löytyykö tällaisia koneita? Viidakko on urpolle liian iso.
2
Apua kannettavan valintaan. / Vs: Kannettava lukioon (500-600€)
« Uusin viesti kirjoittanut J_Ahava 13.06.17 - klo:11:26 »
Hei,

Kuvauksesi perusteella voisin suositella sinulle tätä HP:n 250 G5 -kannettavamallia. Tässä mallissa on hintaluokassaan erittäin hyvät ominaisuudet, kuten mattapintainen Full-HD näyttö, riittävän tehokas Core i3 -suoritin, 8 GB keskusmuisti ja 256 GB SSD-levy. Koneen akkukesto on testien perusteella nettikäytössä n. 5-6 tuntia, joten virtaa riittää hyvin myös luennoille. Koneen runkorakenne on muovinen, mutta tässä hintaluokassa käytännössä kaikki koneet ovat täyttä muovia. Tämä tulee huomioida konetta liikuteltaessa, eli kovinkaan kovia kolhuja koneen runko ei kestä.

Kokonaisuutena tämä malli on tällä hetkellä paras valinta 15,6" näytöllä varustettua ja opiskelukäyttöön tulevaa kannettavaa etsivälle, alle 600 € hintaluokasta. Kone on myös DigabiOS-testattu, eli se täyttää kaikki sähköisen ylioppilaskokeen päätelaitevaatimukset.
3
Apua kannettavan valintaan. / Kannettava lukioon (500-600€)
« Uusin viesti kirjoittanut Läppäriä 12.06.17 - klo:19:52 »
Moi,

Elikkäs lukio alkaa syksyllä ja konetta tarvitsisi hommata. Olen nyt kahlannut monet sivustot läpi ja ajattelin kysyä nyt vielä asiantuntijan mielipidettä. Eli kriteereitä on muutama:

-hinta mielellään 500-600€, jos on joku ennennäkemätön malli, niin voi mennä hieman ylitse.
-näytön koko 14-15,6'' ja full hd.
-ssd-levy vähintään 256gb.
-mielellään mattapintainen näyttö, mutta ei pakollinen jos näyttö on laadukas eikä paljoa heijastele.

Eli käyttötarkoitus on netin selaus, videoiten katselu, office ohjelmien käyttö ja tulevaisuudessa yo kokeiden tekeminen. Pelailtua eipä juuri tule kun siihen on omat laitteensa.
4
Apua kannettavan valintaan. / Vs: Läppäri opiskeluun ja kevyeen pelaamiseen
« Uusin viesti kirjoittanut Mikael_K 09.06.17 - klo:14:42 »
Moi,

Jos jonkinlaista pelaamista harrastat koneella, niin tuossa hintaluokassa suosittelen ehdottomasti tätä konetta:

https://www.kannettavatietokone.fi/Kannettavat/Asus/X550VX-DM335T%2AR.html

Aika lähelle kipurajaa kyseisen koneen hinta menee, mutta tuo on oikeastaan ainut vaihtoehto alle 800e hintaluokassa, jossa on näytönohjain, joka kestää hieman pelaamistakin.
5
Apua kannettavan valintaan. / Läppäri opiskeluun ja kevyeen pelaamiseen
« Uusin viesti kirjoittanut zerina 09.06.17 - klo:14:28 »
Hei,
ikiaikainen Samsung läppäri vetelee viimeisiään ja olisi tarkoitus päivittää uuteen. Läppäri tulisi siis opiskeluun, pieneen kuva/videonmuokkaus harrastukseen, internet surffailuun, videoiden katseluun ja myös satunnaiseen pelailuun, mutta suurin osa käytöstä opiskelua/internetin käyttöä.

Merkillä ei ole niin väliä, eniten olen vertaillut itse Lenovon ja Asuksen koneita, mutta mitään merkkiä en täysin vastusta.

Läppäri kulkisi myös koulussa mukana varmaan viikottaisin, joten liikuteltavuus olisi tärkeää. Akun kesto plussaa. Nykyinen läppäri taitaa olla noin 15", joka on mielestäni hyvän kokoinen. Näytön olisi hyvä olla tarkka videoiden katselua varten ja muistia mahdollisimman paljon, että ei alkaisi heti hidastelemaan, tai ainakin päivitettävissä suurempaan tilaan. Kunhan on tehokas ja pyörittää perus muokkausohjelmia ja pelejä. :)

Budjetti n.600e , mutta korkein kipuraja ehkä 800e paikkeilla.

HDMI ja USB-liitännät on must have. Levyasema plussaa, muttei mikään este jos se puuttuu. Ja näytön mattapintaisuus suuri plussa!

Kiitos paljon!
6
Myydään / Asus Zenbook UX510UW 15,6" ?kannettava, Win 10 64-bit
« Uusin viesti kirjoittanut Mikko Heikinpoika 04.06.17 - klo:11:56 »
Uusi Verkkokaupasta ostettu läppäri kuukautta vaille täydellä kolmen vuoden takuulla. Hätäpäissäni ostin, enkä ollut tarkistanut yhteensopivuusasioita äänikorttien kanssa. Jostain syystä äänikorttien maailma on hyvin apple-orientoitunutta. Vaikuttava mylly. Harmikseni joudun luopumaan. Mukana Startech USB Type-C Thunderbolt 3 - Thunderbolt ?adapteri (ovh. 127e).

Uutena laite maksoi 1499e. Veistetään siitä nyt omasta typeryydestä 150e pois ja melkein samanhintainen Thunderbolt-adapteri kaupan päälle. 1350e lähtee uusi, kuukautta vaille täydellä kolmen vuoden takuulla. Osta pois. Et kadu. Mukana alkuperäinen laatikko. Sijaitsee Helsingissä. Postitus onnistuu kuluja vastaan.

0400 736044
7
Kyllä Zenbookin paukut siihen juuri ja juuri riittävät, mutta työskentely ei kauhean mukavaa ole. Esimerkiksi renderöinnissä menee taatusti aikaa tuolla suorittimella.

Plussana tuossa koneessa videoeditointia ajatellen on keskusmuistin määrä ja iso SSD-levy.
8
Tuota Asuksen Zenbook -kannettavaa itsekin tuumailin. Videoeditointi on lyhyttä (max 30 min) videoeditointia varten. Mitä olet mieltä, riittääisikö Zenbookin paukut sellaiseen?
9
Hei,

Valitettavasti videoeditointi tarvitsee sen verran paljon tehoa, että tarpeeksi tehokasta konetta ei oikein löydy tuosta painoluokasta.

Ainoa mikä painon puolesta voisi sopia tuohon on tämä Asus:
https://www.kannettavatietokone.fi/Kannettavat/Asus/UX410UQ-GV013T.html

Raskas videoeditointi tarvitsee neliydinsuorittimen, joten en suosittele konetta jos sellaista teet.

Tästä Dellin XPS 15:sta löytyy tarpeeksi tehoa ja painoa löytyy n. 2kg
https://www.kannettavatietokone.fi/Tuotteet/4J2C0.html

Valitettavasti tuon hinta menee aavistuksen yli budjetin.
10
Kone tulee kirjoitus- kuvankäsittely sekä videoediointikäyttöön.

Konetta käytetään pääasiassa kotona, sekä kannetaan mukanaeri tapaamisissa sekä pitkillä ulkomaille suuntautuvilla matkoilla. Välillä se on mukana vaellusolosuhteissa. Eli akun kestoa ja kestävyyttä saa olla. Tosin akkua päästään lataamaan joka päivä.

OMINAISUUDET:
* Kevyt (maksimissaan 1,6kg)
* Kestävä (mukana vaelluksella)
* Hyvä akun kesto
* Tehokas editointiin ja kuvankäsittelyyn

Budjetti maksimissaan 1200-1500e
Näyttö: 14"-15"

Tarvitsen USB:n liitännän. (Tai siten, että adapteri löytyy.)
Sen lisäksi käytän projektoria, eli liitäntä tai adapteri siihen myös.

Jees näillä spekseillä ois hankinta edessä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10