Anna palautetta

Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Apua kannettavan valintaan. / Vs: Nopea kannettava opiskeluun
« Uusin viesti kirjoittanut J_Ahava 15.08.17 - klo:09:53 »
Hei,

Opiskelukäyttöön kannattaa valita kannettava maksimissaan 14" näytöllä, eli 15,6" kannettava on fyysisesti liian isokokoinen ja myös melko painava päivittäin mukana kuljetettavaksi. Lisäksi 15,6" kannettavissa akkukesto on yleensä huomattavasti heikompi, kuin pienemmissä koneissa.

Jos haluaisit hiljaisen koneen, kannattaa valita passiivisella jäähdytyksellä varustettu kone, jossa ei siis ole lainkaan pyöriviä tuulettimia. Meiltä löytyy tällä hetkellä erikoismalli Asusin Zenbook UX330-kannettavasta, jossa on tehokas Core i7 -suoritin, erittäin pitkä akkukesto ja laadukas alumiininen runkorakenne. Opiskelijalle tämä kannettava on erittäin hyvä valinta. Voit tutustua tuotteeseen tarkemmin tästä linkistä.

Muita suositeltavia vaihtoehtoja kuvaamaasi käyttöön olisivat ainakin Lenovo ThinkPad E470 ja HP Probook 430.
3
Apua kannettavan valintaan. / Nopea kannettava opiskeluun
« Uusin viesti kirjoittanut Magonus1703 12.08.17 - klo:11:41 »
Hakusessa olisi opiskelukäyttöön läppäriä. Tärkeinä kriteereinä nopeus, hiljaisuus, max 15,6" näyttö. Hintahaarukka 500-1000€. Yllättävän vaikea ollut löytää konetta vaikkei hurjia kriteereitä olekaan.
4
Apua kannettavan valintaan. / Vs: Kannettava lukioon ja musiikin editoimiseen
« Uusin viesti kirjoittanut Aleksi_N 17.07.17 - klo:14:17 »
Moi,

Kyllä tuo HP 250 G5 sopii hyvin lukio-opiskeluun. Toinen vastaavanlainen vaihtoehto olisi tämä:

ASUS EEBOOK E502SA
https://www.kannettavatietokone.fi/Kannettavat/Asus/E502SA-DM136T.html

Näissä koneissa ei kuitenkaan ole tarpeeksi suoritintehoa sujuvaan musiikin editoimiseen. Tarpeeksi tehoa löytyy esimerkiksi pelikannettavista kuten ASUS FX553VD: https://www.kannettavatietokone.fi/Kannettavat/Asus/FX553VD-FY655T.html
5
Apua kannettavan valintaan. / Kannettava lukioon ja musiikin editoimiseen
« Uusin viesti kirjoittanut Ripge 15.07.17 - klo:00:57 »
Moi!

Toiveet ja tiedot hankittavalle kannettavalle:
-Budjetti max. 500 - 600
-Näyttö n. 15,6" (saattaa olla liian iso lukiokäyttöön)
-ei tarvetta levyasemalle
-ei tarvetta suurelle tallennustilalle (mieluiten SSD)

Veljellä olisi tarvetta läppärille, jota hän pystyisi käyttämään tavalliseen lukiossa, sekä musiikin editoimiseen. Hän ei käyttäisi konetta pelaamiseen, mutta varmasti netin selailuun ja videoiden katsomiseen.

Millaiset läppärit olisi hyviä tähän tarkoitukseen? Erityisesti mietityttää, että onnistuuko musiikin editointi tuon budjetin koneilla hyvin? (minkäänlaisia kokemuksia?)

P.S.
Aikaisemmasta kirjoituksessa mainittiin juuri hänen budjetilleen erinomaisesti sopiva kannettava HP 250 G5, jossa 256 Gt SSD, 8Gt RAM ja Core i3 - prosessori. Toimisiko se myös veljelleni vai suosittelisitteko jotakin muuta?

Kiitos!
6
Apua kannettavan valintaan. / Vs: Kannettava urpolle =D
« Uusin viesti kirjoittanut Kertiina 01.07.17 - klo:13:37 »
Kiitos vastauksesta!

Tästä on paljon apua :)
7
Apua kannettavan valintaan. / Vs: Kannettava matkoille kirjoittamiseen
« Uusin viesti kirjoittanut J_Ahava 29.06.17 - klo:16:43 »
Hei,

Alle 600 € hintaluokasta ei valitettavasti oikein löydy tuollaista 13-14" kannettavaa, jossa olisi tehokas suoritin ja muut toivomasi ominaisuudet. Eli tässä hintaluokassa joutuisit väkisinkin tinkimään aika paljon vaatimustasostasi.

Jos budjettisi on tiukka, silloin tämä Asusin edullinen E-sarjan kannettava on paras valinta. Kone on erittäin ohut ja kevyt sekä kohtalaisen hyvällä näppäimistöllä varustettu. Tässä koneessa suoritin on kuitenkin aika vaatimaton teholtaan, keskusmuistia on vain 4 Gt ja massamuisti on kiinteä EMMC-tyyppinen, jota ei ole mahdollista lisätä jälkikäteen.

Jos budjetissasi on yhtään joustoa, voisin suositella mieluummin esimerkiksi näitä vaihtoehtoja:

Lenovo ThinkPad E470

Lenovon ThinkPad -kannettavissa on tunnetusti erittäin hyvä näppäimistö kirjoittamiseen. Kone on myös kohtalaisen tehokas modernin Core i3 -suorittimen, nopean SSD-levyn ja 8 Gt keskusmuistin ansiosta.

HP ProBook 430 G4

Tämä HP:n kannettava on kompakti ja siinä on hyvät ominaisuudet hintaisekseen! Uusimman sukupolven Core i3 -suoritin ja 256 Gt SSD-massamuisti takaavat sen, että työskentely on sujuvaa. Keskusmuistia saisi kuitenkin olla hieman enemmän, eli koneeseen kannattaa harkita muistipäivitystä jo ostohetkellä.
8
Apua kannettavan valintaan. / Kannettava matkoille kirjoittamiseen
« Uusin viesti kirjoittanut Ljm 28.06.17 - klo:20:08 »
Hei!

Haussa on 13-14'' kannettava ja mielessä on ollut 400-600 € hintaluokka. Kone tulee yksinomaan työkäyttöön, pääasiassa teksinkäsittelyyn, tiedonhakuun, luennoille ja matkoille mukaan. Ajattelin, että tuon kokoinen kannettava mahtuisi vielä kätevästi laukkuun mukaan, mutta sillä voisi jo sujuvasti kirjoittaa kahdella kädellä. Pöytäkone löytyy erikseen.

Koneen tulisi pystyä pyörittämään monisatasivuista teksinkäsittelydokumenttia sekä esim. selaimen välilehtiä samanaikaisesti, joten tehoja olisi hyvä olla.

Alla vielä lista asioista, joita toivoisin. Ymmärrän kyllä, että tuossa hintaluokassa joutuu vielä tekemään paljon kompromisseja.

- Helppo kantaa mukana
- Näppäimistö, jolla on hyvä kirjoittaa
- Kohtalaisen tehokas, jotta multitasking on sujuvampaa

Seuraavia en koe tärkeiksi
- Näytön laatu
- Äänenlaatu
- Touchpadin laatu (käytän hiirtä)
- Pitkä akunkesto

Mitään erityisiä liitäntöjä tai erillistä näytönohjainta ei tarvita
9
Apua kannettavan valintaan. / Vs: Kannettava urpolle =D
« Uusin viesti kirjoittanut J_Ahava 27.06.17 - klo:09:20 »
Hei,

Kannettavien 17" kokoluokka on koko ajan kutistunut ja vaihtoehtoja alkaa olla tarjolla aika vähän, varsinkin tässä edullisemmassa hintaluokassa. Jos koneella olisi tarkoitus editoida kuvaa ja videota, pitäisi koneessa olla ainakin Full-HD -näyttö (mielellään IPS-tekniikalla), vähintään Core i5 -tasoinen suoritin, 8 Gt keskusmuistia ja SSD-levy. Näitä ominaisuuksia voidaan pitää minimivaatimuksena sujuvaan kuva- ja videoeditointiin nykypäivänä.

Edullisin kannettava 17" kokoluokasta, joka täyttäisi kaikki nämä vaatimukset, on tällä hetkellä tämä Acerin 17" Nitro-malli. Tästä koneesta löytyy laadukas Full-HD resoluution IPS-näyttö, tehokas Core i5 -neliydinsuoritin, 16 Gt keskusmuistia ja nopea 256 Gt SSD-massamuisti. Tällä koneella kuva- ja videoeditointi sujuu jo oikein mallikkaasti.

Jos budjetti on tiukka, vaatimustasosta on väkisinkin tingittävä hieman. Silloin tämä Asusin X756-malli olisi myös ihan varteenotettava vaihtoehto. Suurena miinuksena tässä koneessa on TN-tekniikalla toteutettu näyttö, jonka väritoisto ja kirkkaus eivät sovellu kovinkaan hyvin kuva- ja videoeditointiin. Mutta kokonaisuutena tämä kone on kuitenkin paras valinta kuvaamaasi käyttöön 17" kokoluokasta alle 800 € budjetilla.
10
Apua kannettavan valintaan. / Kannettava hakusessa =D
« Uusin viesti kirjoittanut Kertiina 26.06.17 - klo:20:41 »
Hei!

Etsiskelen kannettavaa surffailuun, pienimuotoiseen Photoshoppailuun ja videoiden editointiin (Pinnacle), mieluiten n. 700 e budjetilla. Tarkan näytön koko olisi hyvä olla lähempänä 18" kuin 13".

Tulee pöytäkoneen tilalle, eli painolla ei mitään väliä. Liittimet perus, kaiuttimillakaan ei väliä. Levyasema ei pakollinen, tietysti olisi plussaa.

Onko tuo budjetti ihan mahdoton vai löytyykö tällaisia koneita? Viidakko on urpolle liian iso.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10